
Jadłospis 22– 26.03.2021 r.
Planowany jadłospis 22– 26.03.2021 r.
DZIEŃ TYGODNIA | I ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
poniedziałek 22.03. | płatki kukurydziane na mleku (1), chleb pszenno żytni z masłem(1) i dżemem | budyń malinowy, chrupki, jabłko, herbata z cytryną i imbirem | krupnik (1) placki ziemniaczane z cukrem, marchew do chrupania, herbata miętowa |
wtorek 23.03. | chleb pszenno-żytni, chleb razowy zziarnami, chleb ryżowy, masło (1), twarożek ze szczypiorkiem (7) i rzodkiewką, kakao | kisiel owocowy, biszkopt (1) (wypiek własny), jabłko | rosół z makaronem (1) i z zieloną pietruszką, kotlet schabowy, marchewka gotowana, ziemniaki, kompot z czarnej porzeczki |
środa 24.03. | chleb pszenno-żytni, chleb razowy zziarnami, chleb ryżowy, masło (1) pasztet, ogórek kiszony, kawa z mlekiem | serek waniliowy (7), chrupki, jabłko, herbata owocowa | krem ze szpinaku z grzankami, pyzy z mięsem (wyrób własny), surówka z kiszonej kapusty, galaretka do picia |
czwartek 25.03. | chleb pszenno-żytni, chleb razowy zziarnami, chleb ryżowy, pasta z wędliny z zieloną pietruszką, biała rzodkiew, kawa z mlekiem | jabłko prażone z kruszonką (9), herbatniki, lemoniada (wyrób własny) | zupa ziemniaczana zabielana jogurtem naturalnym, lasagne z mięsem i z warzywami, herbata z cytryna i imbirem |
piątek 26.03. | chleb pszenno-żytni, chleb razowy zziarnami, chleb ryżowy, pasta z jaj (3) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao | kaszka manna z brzoskwiniami, herbata owocowa | zupa jarzynowa, ryba po grecku (4) ziemniaki, kompot z czarnej porzeczki |