Planowany jadłospis od 29 maja do 02 czerwiec 2023 r.
DZIEŃ TYGODNIA | I ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
poniedziałek 29.05. | płatki kukurydziane na mleku (1) pieczywo mieszane z masłem i dżemem (1) | jogurt owocowy, jabłko, chrupki, herbata z cytryną | zupa jarzynowa (1) placuszki owsiane z owocami, marchew do chrupania, herbata miętowa |
wtorek 30.05. | chleb pszenno żytni, chleb razowy z ziarnami, twarożek (1) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao | kisiel owocowy, jabłko, biszkopty | rosół z makaronem (1) kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż na sypko, kompot z owoców mieszanych |
środa 31.05. | chleb pszenno żytni, chleb razowy z ziarnami, masło, pasztet wieprzowy, pomidor, sałata, kawa z mlekiem | arbuz, herbatniki, lemoniada (wyrób własny) | zupa pomidorowa z makaronem (1) , klopsik w sosie koperkowym, fasolka szparagowa z masłem i z bułką tartą, ziemniaki |
czwartek 1.06. | chleb pszenno-żytni, chleb razowy zziarnami, (1) masło , pasta z jaj z awokado (3) i ciecierzycą, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, kakao | budyń malinowy, jabłko, herbata owocowa | krem ze szpinaku z grzankami, lasagne z mięsem i warzywami, herbata miętowa |
piątek 2.06. | chleb pszenno-żytni, chleb razowy z ziarnami, masło, wędlina krakowska, pomidor, kawa z mlekiem | drożdżówka z kruszonką (wypiek własny), jabłko, herbata z cytryną | zupa ogórkowa z ziemniakami (1) ryż z jabłkiem, cynamonem i śmietaną, kompot z czarnej porzeczki |