Planowany jadłospis od 18 do 22 marca 2024r.
DZIEŃ TYGODNIA | I ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
poniedziałek 18.03. | płatki owsiane na mleku (1) pieczywo mieszane z masłem i dżemem (1) | jogurt owocowy (7), jabłko, chrupki, woda z cytryną | zupa jarzynowa, racuchy z cukrem pudrem, marchew do chrupania, herbata miętowa |
wtorek 19.02. | chleb pszenno żytni, chleb razowy z ziarnami, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao | budyń czekoladowy, herbata z cytryną, jabłko | zupa ogórkowa, klopsik gotowany ze schabu, fasolka szparagowa z masłem i bułka tartą, ryz na sypko, kompot z czarnej porzeczki |
środa 20.03. | chleb pszenno żytni, chleb razowy z ziarnami, masło, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa z mlekiem | biszkopt (wypiek własny), jabłko, lemoniada (wyrób własny) | krem z soczewicy z grzankami, (1) gulasz wieprzowy, kasza na sypko, surówka z czerwonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki |
czwartek 21.03. | chleb pszenno-żytni, chleb razowy zziarnami, (1) masło , szynka, pomidor, sałata, kawa z mlekiem | kaszka jaglana z truskawkami, woda z cytryną | zupa pomidorowa z makaronem (1) z grzankami, jajko w sosie musztardowym, ogórek kiszony, ziemniaki, kompot z owoców mieszanych |
piątek 22.03. | chleb pszenno-żytni, chleb razowy z ziarnami, masło, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, sałata, kakao | kisiel owocowy, herbatniki, jabłko | zacierka wiejska (1), kluski ziemniaczane, kapusta kiszona gotowana, herbata miętowa |